Cele mai bune pere pentru cea mai bună țuică și pălincă

Cea mai bună țuică și cea mai bună pălincă nu se poate obține doar din prune, mere sau piersici. O țuică și o pălincă bună poate fi obținută din din pere. Astfel, astăzi excludem atât pălinca piersici, cât și pălinca Prahova, respectiv țuica București și pălinca București. Ne axăm doar pe pălinca și țuica de pere.

Te-ai întrebat măcar o dată care sunt cele mai bune pere? Cum se obține cea mai calitativă țuică și pălincă și care sunt acele tipuri de pere care fac diferența? Ei bine, ele nu sunt în număr mare, însă ceea ce avem la dispoziție, ne asigură că rezultatul final va fi calitativ.

În comparație cu merele, de exemplu, și cu cantitatea folosită din acestea pentu a obține o anumită proporție de pălincă sau țuică, perele trebuie să fie de masă sau cele de must. Acestea se folosesc pentru distilat. Mai mult decât atât, acestea sunt perfecte pentru țuică și pălincă, deoarece conțin cantități generoase de zahăr, procentajul zahărului fiind între 5% și 15%, valoarea maximă de zahăr fiind atinsă mai rar.

Calitatea ridicată obținută la distilare este foarte importantă, motiv pentru care astăzi vom aduce în dicuție două tipuri de pere care se încadrează cel mai bine la această categorie.

Perele comune sau perele europene – aceste pere sunt cele mai recunoscute și apreciate pere, motiv pentru care poartă denumirea de pere comune. Acestea sunt mici, sunt dulci și sunt, de asemenea, excelente pentru o cantitatea generoasă și calitativă de țuică sau pălincă.

În ceea ce privește productivitatea, însă, aceasta nu este una bună sau ridicată. Perele europene se găsesc în cantități destul de mici, fiind puțin mai rare. Produsele și băuturile alcoolice realizate pe baza acestora ajung să fie foarte costisitoare în acest sens. În comerț, băutura alcoolică obținută în urma distilării acestora poartă denumirea de Scheuerbimenbrand și este foarte îndrăgită atât de cei cu gusturi sofisticate, cât și de cei cu gusturi rafinate.

Perele Williams – perele Williams sunt cele mai excepționale pere de masă. Din acestea se poate obține o țuică fenomenală, dar și o pălincă cum n-ai mai întâlnit. Ele, de asemena, fac parte dinr-un soi foarte bogat, însă în același timp extrem de sensibil.

Cel mai rentabil lucru este să plantezi tu perii de soi Williams pentru a putea obține țuică din propia cultură. În cazul în care, însă, prinzi un preț foarte bun la acestea, nu ezista să le achiziționzi, deoarece țuica pe care o vei obține din ele nu se va putea compara cu nici o altă țuică din alte fructe!